«Казки, приказки та прислів’я українського народу: мальовничі фантазії»

DSC 0004«Діти, як квіти, поливай – ростимуть»,– з такого українського прислів’я, що зірвалося з уст керівника дитячої студії образотворчого мистецтва «Сто фантазій» Наталії Вікторівни Кулініч,  розпочалося відкриття виставки «Казки, приказки та прислів’я українського народу: мальовничі фантазії» 23 грудня в Харківській обласній бібліотеці для дітей. Саме таким повчальним висловом можна охарактеризувати ставлення викладачів до юних митців – художників й скульпторів, роботи яких представлені на виставці.

_________________________________________

Від самого початку, коли лише народилась ідея створення виставки, її метою було – виховання любові до рідної мови, казок, приказок, прислів’їв. Ще років сто тому у вжитку кожного другого українця були прислів’я та приказки, а сьогодні і діти, й їхні батьки майже не знають чи не використовують, мова їх бідна й жалюгідна. Саме тому ця виставка є актуальною в наш час, а створення робіт значно збагатило словниковий запас не лише юних художників, а й їхніх близьких.
За словами Наталії Вікторівни перекласти російською деякі прислів’я неможна, бо втрачається мелодійність й гармонія. Отож, збагачені мовно і духовно, майстри разом із батьками зібралися у читальній залі Харківської обласної бібліотеки для дітей, де їм урочисто вручили гідні дипломи. Також фахівці бібліотеки запропонували здійснити невеличку подорож-квест у країну Образотворчого Мистецтва, аби врятувати принцес-акварельок. Перед юними талантами та їх батьками постали складні випробування: вони відгадували жанри мистецтва, шукали картини,  випробували себе як дизайнери обгорток цукерок, із зав’язаними очима малювали  портрети капітана команди, відгадували ребуси… Усього й не перелічити! Як результат – задоволені й усміхнені діти,  врятовані принцеси й купа позитивних вражень від затишної атмосфери бібліотеки.

Вверх