Виставка моделей літаків

IMG 1999-118 квітня 2017 р. у Харківській обласній бібліотеці для дітей відбулося відкриття виставки моделей літаків часів Першої та Другої світової війни "Відкрите небо. Автор робіт - Аврунін Олег Григорович,  доктор технічних наук, професор кафедри біомедицинської інженерії, Академік міжнародної академії наук прикладної радіоелектроніки  ХНУРЕ й  до того ж – просто талановита людина, яка власними руками створила цілу колекцію моделей літаків, танків та іншої військової техніки.

ФОТО

___________________________________________


 Відвідувачі відкрили для себе дивовижні властивості літаків, побачили відмінність між військовими літаками Німеччини, США, Великобританії, Японії, СРСР, Франції. Про кожен винищувач, про його можливості, двигуни, мотори, профілі крил, шасі, пропелер, матеріал, вагу, швидкість, використання, історію створення та авіаконструкторів, – про все це почули гості бібліотеки. Діти ставили питання, їх надзвичайно зацікавили незвичні малюнки на літаках Сполучених Штатів Америки – на них зображені дівчата або герої відомих мультфільмів. Недарма в них і назви такі: «Ladybird», «Mystery Girl»… Відвідувачі з захватом слухали про літак-снаряд, раму, літаки з «живими» назвами: вутка, кондор, як, кобра, акула та про літак, на якому свого часу підкорював небесні вершини відомий французький письменник, автор «Маленького принца», Антуан де Сент Екзюпері.
 Не лише дітей, читачів, а й самих бібліотечних працівників зацікавила розповідь професора, тому вони ставили питання про колір, знаки, засоби обігріву літаків, адже деякі з них навіть обігрівалися за допомогою розпечених пателень, які клали під ноги льотчику…
Про літаки можна слухати  безкінечно, особливо, коли про них розповідає людина, яка любить свою справу, поринає у неї з головою. І в цьому ми переконалися особисто.

 

Вверх