arch

Бібліовісті

Я з України – виставка патріотичних малюнків дітей

 

photo 2022-05-09 13-29-28Символічно, що у День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, - свято, яке українці відзначили разом зі всією Європою, - у Німеччині пройшла виставка патріотичних малюнків дітей зі всієї України. Передумовою до організації виставки послужив патріотичний онлайн флешмоб "Я з України", який ініціювала Харківська обласна бібліотека для дітей.
Головним меседжем стали слова «Ні війні, голосуємо за мир на всій планеті».

 

Географія українських міст, що долучилися до флешмобу, чимала -, Харківщина, Рівненщина, Київщина, Дніпропетровщина, Тернопільщина, Полтавщина, Львівщина, Сумщина, Волинь та Закарпаття.
З особливим зворушенням сприймаються роботи з-за кордону: патріотичні малюнки надійшли зі Швейцарії, Іспанії, Хорватії, Германії, Бельгії. Фінляндії, Австрії, Білорусі, Грузії.
По всьому світові розлетілися дитячі малюнки, намальовані в підвалах українських міст. Їх уже побачили німці, італійці, індійці, поляки, американці, мексиканці, канадці тощо.

photo 2022-05-09 13-29-33Під час виставки місцеві мешканці влаштували благодійний концерт на підтримку України в цілому та Харкова зокрема.

Чимало схвальних відгуків почули на свою адресу організатори заходу обох країн.
Незабаром виставку буде відкрито на інших локаціях Німеччини.
Під час заходу пройшов збір коштів, що будуть передані до Харкова.

photo 2022-05-09 13-29-23

 

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить

Вверх