arch

Бібліовісті

Естафета пам’яті «Кіборги – герої нашого часу»

 

20220121 145328-1  21 січня 2022 року Харківська обласна бібліотека для дітей ініціювала і провела Естафету пам’яті «Кіборги – герої нашого часу». Онлайн-захід було присвячено героїчній обороні Донецького аеропорту українськими воїнами під час АТО на сході України з 26 травня до 22 січня 2015 року та висвітленню подій, що увійшли до сторінок новітньої історії нашої держави.
  Пряма трансляція, що відбулося з музею бібліотеки «Блокпост пам’яті. Харків», розпочалося демонстрацією деяких експонатів, зокрема й книжок, таких, як «Аеропорт» Сергія Лойка, «Военный дневник» Олександра Мамалуя та Руслана Боровика «ДАП», що становлять неабияку цінність насамперед ще й завдяки автографам захисників ДАП.


  Естафету пам’яті перейняли дитячі бібліотеки п’яти територіальних громад Харківщини: Богодухівської, Балаклійської, Зачепилівської, Кегичівської, Нововодолазької. Під час включень було відтворено хронологію подій однієї з усіх найзапекліших і найбільш резонансних битв за часів АТО. Таким чином, з’ясували, з чого розпочалася, як тривала та яку ціну заплатили наші воїни у битві за ДАП. Дуже знаково, що учасниками зустрічі стали й діти – читачі бібліотек, для яких слово «кіборги» набулозовсім нового і величного звучання.
  Доприсутніх приєднався також Іван Ракич, учасник бойових дій, третя хвиля мобілізації 2014-2015 рр., старший сержант оперативного резерву 92 ОМБР.Кажуть, колишніх військових не буває. Батько трьох дітей, який зараз обіймає мирну посаду інженера, зізнався, що завжди готовий у разі потреби знову взяти до рук зброю, щоб захищати мир і спокій своїх співвітчизників. Також він поділився спогадами про сторінку своєї воєнної біографії й звернувся до присутніх зі щирими словами вдячності за увагу до його побратимів, закликав надавати їм усіляку підтримкуідопомагати їхнім родинам.Та найважливіше, на його думку, - це зберігати усерцях вдячну пам'ять про усіх воїнів АТО і виховувати патріотами наших дітей.
  Колектив Харківської обласної бібліотеки для дітей щиро дякує усім учасникам Естафети пам’яті за підтримку її ініціативи та власне небайдуже ставлення до вшанування подвигу героїв-кіборгів, слава про яких завжди буде завжди наповнювати наші серця гордістю і стане запорукою впевненості, що наш народ – непереможний.

 

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить

Вверх