arch

Бібліовісті

Зустріч з Володимиром Бевзом


163947377508914 грудня у Бібліотеці на Алчевських пройшла давно очікувана зустріч, на якій наші читачі змогли познайомитися з творчістю Олександриburbelo-oleksandra-serhiivna Бурбело – наймолодшого члена НСП України. Про долю письменниці, яка назавжди залишиться юною, розказав її дідусь Володимир Бевз. Він особисто приїхав з Вінниці до нашого міста, щоб донести дітям Харківщини про багатий поетичний та прозовий спадок дівчини, що віднедавна вивчається на уроках сучасної літератури у школах всієї держави.Пам'ять про Олександру трепетно зберігають рідні: дідусь, батьки, які є учасниками і волонтерами АТО. Її ім’ям названо вулицю, цитатами її творів прикрашені поштові конверти. Вона жива у спогадах людей, у серцях яких за своє коротке життя встигла залишити незгасиме сяйво. Так, до 30-ої річниці від Дня незалежності України спільно з лозівським композитором Миколою Ведмедерею видано збірник пісень за віршами Олександри Бурбелло. Також є цілий канал пісень на відеохостингу YouTube: http://surl.li/axeyx. Презентація про творчості юної письменниці доступна за посиланням: http://surl.li/axeyo. Аудіо-, фото- та відео книги, PDF-книги, HTML-книги – на сайті http://pwr.inf.ua/boss/.

Щорічним став і літературний конкурс «Струна на арфі України» імені Олександри Бурбело, (номінації «Поезія» і «Проза»), долучитися до якого запропонував присутнім пан Володимир.
Дуже приємно, що збірки Сашиних творів відтепер з’явилися і у фондах нашої бібліотеки. Щиро вдячні Володимиру Бевзу за подарункові видання. Пропонуємо всім долучитися до читання, щоб напитися з чистої криниці творчості незвичайно талановитої письменниці, доля якій відміряла так мало, але яка встигла сказати світові так багато.

 

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить

Вверх