arch

Бібліовісті

Навколо Харкова за 45 хвилин, або Як бібліотека в онлайн-проєкті дебютувала

 

Харківська обласна бібліотека дебютувала
в Міжнародному онлайн-проєкті
"Ми – українці. Я і ти!".

 

 

на сайт15 жовтня Харківська обласна бібліотека для дітей провела першу скайп-зустріч «Подорожуймо Харковом» зі школярами 4-7 класів з польського містечка Лідзбарк-Вармінський – переважно хлопчачим гуртом – та їхнім молодим наставником, привітним і позитивно налаштованим паном Петром. Захід відбувся у межах Міжнародного онлайн-проєкту "Ми українці. Я і ти!", ініційованому Львівською обласною бібліотекою для дітей.
Як з першого погляду та ще й онлайн закохати у Харків дітей з українських родин, що виросли на далекій польській землі, але не бажають втрачати своє коріння? Завдання не з простих. До того ж, якщо у вашому арсеналі лише слайдова презентація…
 

То що ж нам вдалося? Як мінімум, познайомитися з доволі непосидючими, але щирими і безпосередніми польськими дітлахами, які майже нічим не відрізняються від своїх українських ровесників. А також, сподіваємося, стимулювати цікавість до нашого міста, вразити його красою, величчю і заманити до діснейлендів – Парку Горького та екопарку Фельдмана. А на додаток перевірили, що дітки змогли запам’ятати, провівши вікторину на знання міста.
У якості ж домашнього завдання рекомендували юним дослідникам до самостійного перегляду два невеликі мультфільми про Харків, відзняті юними харків'янами, читачами бібліотеки. А ще чекаємо відгуків про зустріч, виражених у малюнках, які обіцяємо розмістити у виставковому центрі бібліотеки.

 

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить

Вверх