arch

Бібліовісті

Консультативний тренінг Like a PRO

DSC00678Як розвинути в дитині таланти? Як навчитись батькам та вчителям розуміти її? Як правильно розвивати дитину vigital покоління? Як виховувати дитину з особливими потребами? На ці та інші дуже важливі питання 14 травня відповіли спікери видавництва «Ранок» – Наталя Коваль та Юлія Єрьоменко під час консультаційного тренінгу Like a PRO для майбутніх вчителів та батьків – студентів ХНПУ ім. Г.С.Сковороди, що відбувся у Харківській обласній бібліотеці для дітей.
«Ранок» як велика корпорація має видавничі групи: «АРТ» – Активний Розвиток Талантів, що спеціалізується на літературі для початкової школи (прописи, додаткові зошити з математики та інших предметів), та «Кенгуру» – яка вивчає й видає книги з методиками виховання дітей з особливими потребами.

DSC00688Усі віхи розвитку дитини є важливими для батьків, тож експерт видавничої групи «АРТ», Наталя Коваль, докладно розповідала, як батькам навчати власних дітей, які фрази дорослих стимулюють дітей до самостійного розвитку, які  навпаки. Розповідала про фінську та японську системи освіти, їх схожість і відмінності.
Юлія Єрьоменко, фахівець видавничої групи «Кенгуру», яка не лише досліджує різні підходи виховання й навчання дітей з особливими потребами, а й апробує їх у спеціалізованому центрі для дітей з порушеннями розвитку «LADO», розповідала про проблеми у суспільстві, у дітей та їхніх батьків, які виникають під час інклюзивної освіти, про те, як навчити громаду бути більш толерантною та як вчити «особливих» дітей.
Юлія презентувала книги й ігри із серії «Живи та вчись»: «Дислексія – це не вирок», «У мене порушення слуху», «Я все зможу», «У мого брата аутизм». Вони не лише для батьків і педагогів, що навчають дітей з особливостями розвитку, а й допоможуть звичайним дітям й дорослим навчитися бути добрішими. Це художні книги про те, як звичайні діти стикаються з особливими дітьми, які емоції та переживання в них виникають. Ця добірка не залишила байдужим нікого з присутніх. Найбільше зацікавлення викликали розповіді й приклади з власного життя, адже наші гості вже давно матусі, і кожна має чималу купу педагогічних секретів.
Насамкінець фахівці бібліотеки ознайомили присутніх із книгами та періодичними виданнями, які стануть в пригоді майбутнім педагогам, а також розповіли про проекти бібліотеки, пов’язані з вихованням дітей з особливими потребами.

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить

Вверх