arch

Бібліовісті

«Тихі зорі вічної памяті»

630 360 1525677766-70082 травня співробітники ХОБД провели захід до Дня пам’яті і примирення для відвідувачів Територіального центру соціального обслуговування Київського району.
Зокрема, слухачі почули, що в Україні, як і у світі, 8 травня відзначаються Дні пам'яті та примирення, присвячені пам'яті жертв Другої світової війни. Ці дні були проголошені рішенням 59-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН 24 листопада 2004 року. В Україні ця дата була введена в березні 2015 року указом Президента.


Під час заходу було підкреслено, що під час Другої світової війни в Україні загинули, за різними оцінками, від 8 до 10 мільйонів осіб, з них цивільного населення - близько 5 мільйонів. Водночас 2,2 мільйона були вивезені на примусові роботи в нацистську Німеччину, 10 мільйонів втратили притулок. Повністю було зруйновано понад 700 міст і селищ міського типу, майже 30 тисяч сіл.
Слухачі також дізналися про величезні людські, економічні та культурні втрати європейських країн під час Другої світової війни та побачили фрагменти відеофільмів, присвячених героїчним зусиллям вітчизняних та іноземних працівників культури по збереженню предметів культурної спадщини людства під час Другої світової війни.

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить

Вверх