arch

Бібліовісті

IV Міжнародний форум молодих бібліотекарів УБА «Бібліотека: перезавантаження»

 

IMG 20190411 173623Харківська обласна бібліотека для дітей долучилась до IV Міжнародного форуму молодих бібліотекарів УБА «Бібліотека: перезавантаження» та одержала перемогу під час постерної сесії.

Детальніше. Мегакрутий захід пройшов 11-12 квітня у затишних стінах навчально-бібліотечного комплексу Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого. Серед спікерів: представники наукових, університетських та публічних бібліотек з різних міст України (Старобільськ, Запоріжжя, Житомир, Київ, Миколаїв, Генічеськ, Львів, Дніпро, Суми) та з-за кордону (Рига, Марібор), видавництва «Самміт-Книга», «Наш формат», «Ірбіс Комікси», корпорація «Ранок». 

По-справжньому «перезавантажити» уявлення про бібліотеку допоміг event-менеджер, старобільський активіст, співак, організатор «Тихої вечірки», що нещодавно прогриміла на всю Україну – Сергій Летучий (Луганська обласна наукова бібліотека, м. Старобільськ). Він розповів, як зробити бібліотеку місцем, що приваблюватиме молодь, як залучити партнерів та одночасно провести масштабний захід в 25 містах нашої країни.
Під час панельної презентації координатори центрів «Вікно в Америку» Інна Павленко (Запорізька обласна універсальна наукова бібліотека), Катерина Лискова (Наукова бібліотека Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна), Оксана Горпинич (Житомирська обласна універсальна наукова бібліотека ім. О.Ольжича) на чолі з Маджия Крауз (PhD, керівник програми «Американські центри») презентували свої враження від поїздки до Сполучених Штатів Америки: проекти та інновації, досвід, ідеї, погляд на бібліотеку як структуру, що допомагає в засвоєнні нових знань та професій.
Чи важливо носити за собою стоси книг і які зручності пропонує електронна книга віртуозно розповів програміст AVD-system Генадій Панарін. Його тема – «Книга та цифра. Не об’єкт, а етап» – викликала жваву дискусію, адже ця тема наразі торкається кожного бібліотекаря.
Далі одночасно відбувалися дві сесії – промоція та технології, на кожній з яких виступили яскраві спікери. Ольга Греськів, директорка з продажу та зв’язків з громадськістю ТзОВ «Ірбіс Комікси» презентувала коміксову культуру в світі та своє бачення, як привернути читача до книги. Ігор Степурін, голова благодійного фонду Бібліотечна Країна, директор з проектів «Саміт-Книга» докладно проаналізував ринок видавництв. Обидва видавництва зробили подарунки бібліотекарям та їхнім читачам, влаштувавши ігри: потрібно було обрати видання, яке принесло найбільший прибуток книгодрукарям. А от представник «Ірбіс Комікси» обирало найкращого спікера. Ним виявилась Дар’я Яцкевич, бібліотекар з міста Миколаєва. Мабуть, погодяться усі присутні на форумі, за таку щиру любов до читачів та книг, потрібно давати премії, і не лише книжкові…
IMG 20190412 132041Другий день видався не менш насиченим на цікаві події: виступи англомовних спікерів, незрівнянний досвід роботи Американського дому в Києві та постерна сесія.
Бібліотекар ХОБД  Олена Ніколаєнко взяла участь та перемогла у постерній сесії. Тема її презентації:  “Школа мультиплікації “Пізнай місто” як інструмент соціальної адаптації дітей внутрішньо переміщених осіб та незахищених верств населення”.
Переможця обрало незалежне журі – учасники форуму – методом голосування.  Ногорода –   комплект видань від видавництва «Наш формат».
Упродовж двох насичених подіями та інформацією днів  учасники  спілкувалися, отримували поради колег, переймали досвід.
Гадаємо, цей Форум не мине просто так, будуть нові ідеї, нові проекти і неймовірні цікаві історії.

 

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить

Вверх