arch

Бібліовісті

Хай не згасає пам'ять про героїв

IMG 8660-1 До дня Збройних Сил України, у Харківській обласній бібліотеці для дітей провели патріотичну годину «Хай не згасає пам'ять про героїв».
Учні восьмих класів першої гімназії зустрілися із Дмитром Бугайовим IMG 8647-1– бійцем, який воював в гарячих точках під час антитерористичної операції на Сході України. Він розповів про те, як потрапив на цю війну, поділився цікавими випадками із військового життя, відповів на безліч питань, що виникли в присутніх.

 

 

Присутні ознайомилися із експозицією музею АТО «Блокпост пам’яті. Харків», що діє при бібліотеці, та історією його створення. Також дізналися про те, як утворилися Збройні Сили України, з яких етапів складалася історія будівництва ЗСУ, які види ЗСУ існують на сьогодні, як виглядає прапор і нашивки різних видів ЗСУ та з якою метою були сформовані сили спеціальних операцій. День зустрічі співпав із  Міжнародним  днем волонтерів, отож не випадково на святі була присутня і відома активістка, журналістка, волонтерка, яка активно допомагає бійцям з перших днів війни і по сьогодні веде діяльність на Південному посту та у шпиталях Тетяна Бабіна.DSC08237-1 Вона розповіла присутнім про значну роль волонтерів у цій війні.
По завершенні зустрічі присутні ще довго спілкувалися у неформальній обстановці, фотографувалися із Дмитром, розглядали експонати музею та ставили купу запитаннь. А ще – майже  кожен підійшов до Дмитра, потиснув руку і подякував за те, що він не шкодував свого здоров’я заради їхнього мирного благополуччя.

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить

Вверх