arch

Бібліовісті

Кольорові дні ніхто не відміняв!

IMG-06382 листопада 2018 року команда Харківської  обласної бібліотеки для дітей відвідала Ржавецький психоневрологічний інтернат із метою психологічної підтримки та допомоги вихованцям-інвалідам.
Психологічна команда  використовує різноманітні психологічні тренінги,  аби надати допомогу у нервово-психічному напруженні вихованців, встановлює міжособистісні відносини у спілкуванні, формує особистісні передумови до адаптації в умовах проживання.
Практичний психолог та бібліотекар нашого закладу забезпечує позитивну контактну середу. На основі систематичного спостереження надають своєчасне виявлення ситуацій психічного дискомфорту, особистісного конфлікту і інших ситуацій, здатних погіршити життєву ситуацію. Створюють умови для своєчасного надання психологічної допомоги.


Головною психологічною допомогою – є виявлення проблем, первинне зняття негативних наслідків ситуації, що травмує; проводяться бесіди, спілкування, вислуховування та підбадьорювання, мотивація до активності.
Проведення співробітниками бібліотеки майстер-класу, залучення до колективної роботи, малювання й ліплення з пластиліну – все це створило позитивний настрій у вихованців Ржавецького психоневрологічного інтернату.
Наша команда Харківської обласної бібліотеки для дітей і надалі залучатиметься до подібних заходів, адже подібна робота є однією із важливих місій в створенні необхідного особливого комфорту для вихованців-інвалідів.

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить

Вверх