arch

Бібліовісті

Семінар "Інноваційна діяльність шкільної бібліотеки в контексті освітньої реформи".

 

 

DSC0701013 червня 2018 р. на базі Харківської обласної бібліотеки для дітей у рамках співпраці з Харківською академією неперервної освіти відбувся майстер-клас для завідуючих шкільними бібліотеками із циклу: "Інноваційна діяльність шкільної бібліотеки в контексті освітньої реформи".
 

Одним із актуальних завдань сьогодення є збереження та подальший розвиток традицій дитячого читання як духовного потенціалу суспільства. Завідуюча сектором прогнозування та інновацій бібліотеки В.М. Лупіцька познайомила учасників з сучасними технологіями формування читацької активності та самостійності молодших школярів, висвітлила вітчизняний та світовий досвід промоції читання, розповіла про традиції та новації Харківської обласної бібліотеки для дітей щодо проведення Всеукраїнського тижня дитячого читання, Всеукраїнського проекту «Україна читає дітям», обласного фестивалю «Книжковий зорепад», програми Літніх читань, акцій тощо.

DSC07004Безумовно, у різних країнах існують свої підходи до вирішення проблеми промоції читання, але усі вони переслідують одну мету – зробити читання привабливим для сучасної людини, показати його важливість для розвитку як окремої особистості, так і суспільства в цілому. Основою, фундаментом для розвитку національної політики з підтримки читання є школи та бібліотеки, перш за все, дитячі і шкільні.

Разом із тим, у багатьох країнах спостерігається тенденція до об’єднання зусиль держави і різних громадських інститутів, організацій, оскільки найбільш ефективна робота можлива лише у тісній співпраці. Знайомство зі світовими тенденціями, розкриття реалізації найбільш цікавих та помітних вітчизняних і зарубіжних проектів.

 

DSC07008Як завжди жваву зацікавленість учасників викликала презентація «Буктрейлер як ефективний медіаресурс сучасної бібліотеки», а також перегляд буктрейлерів, створених фахівцями ХОБД та бібліотекарями Харківщини.

 

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить

Вверх