arch

Бібліовісті

До Харківської обласної бібліотеки для дітей завітала харківська дитяча письменниця Анастасія Альошичева

36640 n13 квітня до Харківської обласної бібліотеки для дітей завітала чарівна й мила харківська дитяча письменниця, журналістка, літературна редакторка Анастасія Альошичева.
Фахівці бібліотеки познайомили читачів, учнів гімназії №1 та технологічного ліцею №9 із героями письменниці – Віслючком Вуханем, запасливою білочкою Поллі, поні Фіалкою, Равликом та багатьма іншими милими та добрими створіннями. Кожна книга автора має свою мету: чи то навчити читати, рахувати та розрізняти кольори («Перша книга малюка»), чи відучити підслуховувати («Віслючок Вухань»), навчить бути щедрим («Запаслива білочка»), знаходити вихід з будь-якої ситуації та нічого не боятися («Равлик-лісовий герой», «Загублений будинок Рафаеля», «Орлятко, яке боялося літати», «Пупусяки в горіховому лісі»).


Справжнім сюрпризом для читачів та й авторки, став буктрейлер, створений фахівцями бібліотеки за книгою «Поні Фіалка та чарівний колодязь», що увійшла до списку ВВС «Книга року – 2015» в номінації дитячої прози. Після перегляду, авторка відповіла на усі запитання допитливої малечі. Виявилось, що Анастасія дуже любить читати, її улюбленими книгами з дитинства були «Малюк і Карлсон, що мешкає на даху» А. Лінгред та «Старий Хоттабич»  Л. Лагіна, телевізор не дивиться зовсім, а її мрія, заради якої вона пішла у журналістику, – взяти інтерв’ю у Кіркорова, зовсім недавно здійснилась. Здивування малечі викликало те, що книга Анастасії «Неймовірні пригоди Червоної шапки і її друзів» перекладена болгарською та китайською, а це значить, що харківську письменницю читає малеча далеко за кордоном нашої держави.
Серед малих читачів теж є таланти, майбутні письменники. В цьому переконалися і фахівці бібліотеки, і наша гостя, побачивши власноруч проілюстровані й зроблені книжечки учнів першої гімназії, із написаними вручну текстами. Це їхній власний проект «Казка оживає», започаткований  саме у цьому класі, завдяки класному керівникові. Діти не просто пишуть казкові історії, а й втілюють їх у життя, демонструючи театральні постановки у дитячих садочках. На одну з таких запросили і нас.
Подаровані на згадку книги Анастасії, автографи та селфі із письменницею, усмішки  й обійми дітей, що зайшли свого кумира, з якого братимуть приклад, так завершилася зустріч. Сподіваємося, що вона не остання!

4448 n

 

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить

Вверх