arch

Бібліовісті

Показові "Дні цивільного захисту"

 

AB0 2320Фахівці Харківської обласної бібліотеки для дітей 5 квітня 2018 р. взяли участь у показовому"Дні цивільного захисту" об‘єктового та протипожежного тренування на базі Харківської ЗОШ І-ІІІ ст. № 71. 10 квітня долучилися до участі у показовому "Дні цивільного захисту" об‘єктового та протипожежного тренування та семінарі керівників ЗЗСО Новобаварського району на базі Харківської спеціалізованої школи І-ІІ ст. № 162. Соціальним партнером шкіл у наданні інформаційної підтримки виступила Харківська обласна бібліотека для дітей. Валентина Лупіцька, завідувачка сектору прогнозування та інновацій ХОБД, у своїй доповіді акцентувала увагу на потребі і значенні соціального партнерства школи та обласної бібліотеки для дітей з питань ЦЗ.

Фото:


001Було зазначено, що ефективне партнерство дозволяє сформувати спільну стратегію діяльності, сконцентрувати матеріальні та інтелектуальні ресурси у сферах: просвітницької діяльності; реалізації спільних заходів, акцій, соціальної реклами тощо; підвищення рівня інформаційної компетенції; системи інформаційно-бібліографічного обслуговування. Особлива увага слухачів семінару була зосереджена на інформаційній безпеці, психології безпеки, надзвичайних ситуаціях соціального характеру. Було презентовано комплексний бібліотечний продукт – бібліотрансформер «Застерегти. Врятувати. Допомогти», до складу якого увійшли: інформаційні буклети для батьків і вчителів, для дітей; рекомендаційні списки літератури вчителям; мультимедійні презентації; відеоролики з основ цивільного захисту. Також доповідачка поділилася успішним досвідом організаціїї та проведення Літньої школи безпеки "Запобігти. Врятувати. Допомогти", проілюструвавши розповідь відематеріалами. 


Усі керівники ЗЗСО Новобаварського та Індустріального району одержали комплект друкованої продукції ХОБД, що послужить вагомим підґрунтям у заходах з ЦЗ під час роботи з дітьми. Також під час проведення днів цивільного захисту бібліотека організувала виставку плакатів проекту "Культура безпеки", що зацікавила як дітей, так і дорослих.

 

 

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить

Вверх