arch

Бібліовісті

"Людина, закохана в дитинство"

Під час літературної  перерви "Людина, закохана в дитинство" гортали сторінки життя і творчості  українського прозаїка В.Близнеця з нагоди його 85-річчя від дня народження. Віктор Близнець є одним з найяскравіших дитячих письменників України за природою свого таланту: він умів розглядати проблему «від початку»,  відкривати нове в давно знайомому. Для сучасного читача, заплутаного у павутинні інтернету, захопленого виром новітніх технологій, непросто розгледіти незвичайне в звичайному чи, наприклад, почути звук павутинки, як це притаманно героям творів Близнеця. Відірваність читача-дитини від землі, джерел народної духовності була постійним болем письменника. Земля і народ, природа і мораль – ці категорії у Близнеця завжди стоять в одному нерозривному ряду і у «Звукові павутинки», і в «Жені й Синькові», і особливо яскраво – в казковій повісті «Земля Світлячків», що включена і до шкільної програми.


Письменник вважав за  необхідність говорити з юним читачем про найважливіше – життя і смерть, правду й кривду, любов і ненависть щиро і відверто, сіяв  зерна народної моралі й мудрості у дитячих душах.
З нагоди ювілею Віктора Близнеця у бібліотеці розгорнуто книжкову виставку, що користується попитом у читачів, більшість з  яких чи не вперше відкривають для себе чарівний світ  його творів.

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить

Вверх