arch

Бібліовісті

Майстер-клас "У наших писанках Великдень"

pisanki.r695x430Чому орнаменти зображують на яйці? Бо воно знає таємницю виникнення світу. Так принаймні стверджують міфи та легенди різних народів світу.
Українська писанка стала невіддільною частиною Великодня. Існує багато красивих легенд про походження писанки у християнстві. Але значення не змінилося, вона символізує народження життя, його безперервність та оновлення. Писанку вважали чудодійною вже з нанесеним на неї орнаментом. Це своєрідний оберіг від усякої нечисті, хвороби, вогню і нещасть. Писанки зберігали якнайдовше, на видному місці. Ними обмінювались, дарували, але не гралися і не розбивали. З давніх-давен писанка була своєрідним закодованим письмом…


Саме про це все і йшлося на майстер-класі 4 квітня для студентів Харківського обласного вищого училища фізичної культури.
Студенти з великим задоволенням спробували зробити свою писанку на картоні. Хтось робив листівку з паперовими смужками, хтось малював орнамент, хтось розфарбовував фарбами й фломастерами. А деякі навіть зробили мальованку, розфарбувавши справжнє яйце.   
Сподіваємось, що набуті на майстер-класі знання запам’ятаються на все життя, і колись, ставши дорослими людьми, вони розповідатимуть про майстерність обрядового розпису своїм дітям.

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить

Вверх