arch

Бібліовісті

Податки від А до Я в дитячій бібліотеці

38274645223 березня до читачів Харківської обласної бібліотеки для дітей, учнів шостих класів ЗОШ №36, завітали незвичні гості – представники Головного управління Державної фіскальної служби України в Харківській області. В межах започаткованого спільного інноваційного проекту «Податкова  абетка»  фахівці розповіли дітям про перші податки від трипільської культури до часів Київської Русі. Детально зупинились на перших деклараціях, що виникли за часів Римської імперії, податках Давнього Єгипту та Середньовіччя, ознайомили з деякими термінами, що тоді виникли і ними користуються  сучасні податківці.

Найбільше зацікавлення у дітей викликав податок на каву, що виник у Давній Германії. Діти ставили запитання, чи збереглися такі податки у наш час, що таке податок на землю, чи сплачується податок на нерухомість та багато іншого.
У рамках продовження проекту заплановано організацію майстер-класів, тематичних занять і тренінгів.
Для довідки: головна мета проекту «Податкова  абетка»  ГУ ДФС  – освітня підтримка дітей щодо інформування базових понять, принципів і цілей оподаткування, ведення підприємницької діяльності.

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить

Вверх