arch

Бібліовісті

«Антон Макаренко: виховати людину»

МакаренкоЗ нагоди 130-річчя видатного  українського педагога і письменника Антона Семеновича Макаренка співробітники бібліотеки  провели історико-педагогічний екскурс «Антон Макаренко: виховати людину» у Національному університеті внутрішніх справ.
До уваги курсантів запропонували захоплюючу розповідь про головні віхи життя та подвижницької педагогічної діяльності Антона Семеновича Макаренка   (1888 - 1939)  – одного з найвизначніших  діячів вітчизняної та світової  педагогіки. Саме Макаренко  вперше підняв педагогіку до рівня справжньої науки,  як визначний практик довів величезні педагогічні можливості правильно організованого дитячого колективу та розробив всесвітньо визнані основи  перевиховання складних підлітків.


Захід супроводжувався переглядом документального фільму про невідомі сторінки життя А.Макаренка та його молодшого брата Віталія, який значно вплинув на формування «макаренківського»  педагогічного методу.
Особлива увага присутніх була звернена на те, що багатогранна адміністативно-педагогічна діяльність Антона Макаренка пов’язана з землею України, з Харковом та Харківщиною,  де легендарний педагог у 1920 – 1930-ті роки очолював колонії-комуни для безпритульників.

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить

Вверх