arch

Бібліовісті

Презентація книги Т.І. Очеретянової «Клатч»

Fiery Color 016 2Сміття все більше поглинає нашу планету. А що ж потрібно зробити, щоб вона стала чистішою? Хтось сортує сміття по спеціальних баках, хтось проводить  акції, а хтось виховує в дітей екологічне мислення й пише казки з цієї теми. Саме такою є Тетяна Іванівна Очеретянова – поет, письменниця, член Національної спілки письменників України, керівник поетичного гуртка «Суголосся», яка 20 грудня презентувала у Харківській обласній бібліотеці для дітей свою книгу «Клатч».


 Співробітники бібліотеки організували для своїх читачів справжнє свято: поговорили і про казки, їхні різновиди, і про торбинки, влаштувавши своєрідне змагання на знання назв та видів, і про те, якими торбинками користувалися у казках літературні герої.
Авторка розповіла про те, що задум твору виник у неї під впливом національного англійського свята сумочок, яке традиційно відзначають у жовтні. Тому герої твору такі різноманітні й незвичні: тут і Шопер, і  блискуча королева Фрамед, і її донька-зірочка Клатч,  масивна сумка Балетка,  і хитрющий Дипломат, що прагне влади, і багато інших, не менш цікавих персонажів. Кожен з них має свій характер і свої плани, як вибратися зі Звалища до Музею.
Історію про торбинки фахівці бібліотеки показали за ширмою, створивши справжній ляльковий спектакль із створених власними руками реквізитів й незвичним антуражем, що викликав в наших читачів неймовірне захоплення. Тетяна Іванівна також продекламувала декілька своїх поезій, створивши новорічний настрій. Наостанок усі сфотографувалися і з різноманітними сумками, авоськами, клатчами, і з героями театру. Презентація завершилась, а за книгою вже вишикувалась черга нетерплячих читачів.

Комментарии  

 
# Віктор Бойко 23.12.2017 10:59
Усяку справу мають робити не дилетанти, а професіонали. Тоді будь-який захід перетворюється на справжнє свято. Таке, як відбулося на презентації повісті-казки "Клатч". Респект Наталі Саліній у її затишній книжковій світлиці, де й мені пощастило не раз бувати. Дай Боже не востаннє. З Новим роком!
Ответить | Ответить с цитатой | Цитировать
 

Вверх