arch

Бібліовісті

Година-спомин "Тільки пам’ять не сивіє"

(до 85-х роковин Голодомору (1932-1933) в Україні)

IMG-20Пам'ять – нескінчена книга, у якій записано все: життя людини, життя країни. Та багато у нашу історію вписано літер кривавими та чорними кольорами. Особливо вражаючі сторінки, де вкарбовано слова: «голод», «голодомор».  В Україні пам'ять жертв Голодомору вшановують щороку в четверту суботу листопада. Напередодні  Дня пам’яті у бібліотеці нагадали про цю жахливу трагедію українського народу своїм читачам. Дізнатися з розповіді бібліотекарів про  історію  геноциду проти квітучої нації, що жила на родючій землі, про страшні сторінки лихоліття нашої країни виявили бажання чимало охочих.

__________________________________________


IMG-0f7У годині-спомині з нагоди 85-х роковин Голодомору в  Україні взяли участь учні 5-9 класів Харківської гімназії №1, ХЗОШ №№ 105, 156, Харківської ЗОШ-інтернату №11, вихованці  Державної гімназії-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус», студенти Харківського академічного художнього ліцею, читачі ЦБС Слобідського району.
25 листопада співробітники бібліотеки долучилися до Всеукраїнської акції і вшанували пам'ять безневинно убієнних під час поминальної панахиди, що пройшла в Молодіжному парку. О 16.00, як і у  кожній домівці українців, у  бібліотеці  коло книжкової виставки про Голодомор запалили свічку пам’яті та приєдналися до загальнонаціональної хвилини мовчання.

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить

Вверх