arch

Бібліовісті

Арт-проект «Мистецтво душі». Сердечний погляд на дитину


DSC06643-1Порозуміння зі своєю дитиною – чи не найголовніше питання для батьків. Саме цій темі було присвячене наше заняття спільне для малят 4-6 років та їхніх батьків. Незвичні творчі завдання, тактильні вправи і щире спілкування були спрямовані на формування нового погляду на свого малюка та його поведінку.

 

 

___________________________________________


Усе почалося з того, що учасники вигадали дивовижні незвичні для себе імена: Сонечко, Серденько, Сніжинка, Метелик, Блейд, Блум та інші. Адже, нове ім’я вимагає від людини відповідати образу. І саме ця зустріч стала чудовою можливістю для експериментів зі своїм образом.
DSC06648-1Життя палає яскравими фарбами. І для кожної особистості воно наповнено власним змістом. Відчути внутрішні світ малюка та поглянути на оточення через дитячу призму відтінків дозволила вправа «Кольоровий потяг». Дітлахи обирали найкрасивіші кольори та пояснювали матусям на що вони схожі та що найбільш приваблює. І, всупереч стереотипам, за якими можна розтлумачити вибір, для деяких малюків коричневий колір – це фарба шоколаду, а тому й фарба тепла й радості!
У дітей достатньо високий рівень потреби у фізичному контакті з рідною людиною. Обійми сприяють гарному емоційному стану та налагодженню контакту. Дуже непростим виявилось завдання  встановити контакт лише за допомогою дотиків та відчуттів. Надзвичайно зворушливими для батьків стали миті, коли всі дітлахи відчули своїх матусь лише торкаючись долоньок. Нелегко це виявилося й для матусь, та найрідніші долоньки особливо любі й привабливі.
DSC06772-1Найкращі результати з’являються тоді, коли над завданням працює дружня команда! Відпрацьовуючи навички порозуміння та довіри, сімейні команди складали з кольорових смужок та манної крупи спільні композиції. Поринувши пальцями у м’яку та теплу крупу, учасники малювали картини, створювали образи подарунків, які б хотіли отримати та подарувати один одному. А як же без подарунків?! Коли серця відкриті, хочеться не лише близькій людині, а й усьому світу дарувати свою радість та любов!
Надихнувшись найкращими рисами своїх нових образів на цій зустрічі, з новим досвідом, і відповідями на різні питання,  із вдячністю один одному діти і батьки вирушили у подальші пригоди, які дарує життя!


14 серпня 2017

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить

Вверх