arch

Бібліовісті

«Гості на мітлі»


5c98da4-30018 квітня - 80 років від дня народження українського прозаїка Володимира Рутківського.


  Зацікавити сьогоднішніх школярів сучасною літературою – завдання для бібліотекарів непросте. Однак, його легко виконати, маючи в арсеналі якісний матеріал, як, наприклад,  творче надбання для дітей та підлітків  Володимира Рутківського. 

___________________________________________

У життєвій і творчій біографії відомого українського письменника, поета й журналіста  чимало чорних смуг – переслідування, замовчування на батьківщині. І лише на схилі літ – загальне визнання, вшанування численними преміями та нагородами.   А найголовніше – письменник нарешті знайшов свого вірного читача.
  На полицях Обласної бібліотеки для дітей  чимало  творів Володимира Рутківського, серед яких чільне місце посідає тетралогія під загальною назвою  «Джури». Розповідь  про геройство та вміння з честю вийти із найскладніших ситуацій козака-характерника Швайки та його юних помічників Грицика та Санька захоплює читача з перших сторінок. Попри чималий обсяг усі книжки читаються легко до самого кінця. У них йдеться про важливі речі , що сприяють  усвідомленню найважливіших цінностей моралі та етики, що роблять людину душевно багатою і щедрою на добро, порядність, чесність. Вони допомагають виховувати в учнів добро, вміння дружити, бажання наслідувати козацьке благородство, прищеплювати шанобливе ставлення до славного минулого нашого народу.
  Разом з квітневим ювіляром та його книжками  чекаємо й тебе, допитливий читачу, у нашій бібліотеці. Читай, пізнавай світ і матимеш мудру пораду від  лауреата Шевченківської премії Володимира Рутківського.

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить

Вверх