arch

Бібліовісті

«Від моногатарі до аніме та екібани»


Японці – дивовижна й незвична нація, до якої і зараз в усьому світі ставляться з повагою й водночас подивом. Здивуватися традиціям та відкрити для себе Країну Вранішнього Сонця 20 та 22 березня 2017 р. вирішили учні молодшої школи гімназії №1 та педагогічного ліцею №4.

___________________________________________


Легенда про божественне походження імператора, незвичний етикет, правила виховання дитини, надсучасні технології, мінімалізм та практицизм – от про що ми говорили. Під час інтерактивного знайомства читачі побачили кадри з фільмів про унікальну та примхливу природу країни, здивувалися японській стриманості та з’ясували, що таке ікебана, пенджини, бонкей, суйсекі навчилися робити японську ляльку та зрозуміли усі тонкощі церемонії чаю. Несподіванкою для дітей став національний одяг – кімоно та безліч його складових частин: нагадзюбан, обі, ібо-канамано, обі-дзіме, соде, табі, дзорі, камон.
Ознайомившись із прикладами віршованої творчості японців, хоку й танку, спробували скласти свої вірші та відгадати про що написані вже існуючі. Занурившись в культуру, учасники почули про різноманітність літературних прозових творів, основою яких стали легенди та міфи. Саме від них взяли початок такі сучасні й відомі серед молоді моногатарі та аніме, багато з яких дуже жахливі. Прослухали й японські страшилки, які і зараз вигадують діти у школах.
Найбільше юним читачам сподобалась рухлива народна японська гра «Ніс, ніс, ніс…рот», завдяки якій не лише навчилися тренувати увагу й концентруватися, а й отримали багато позитивних емоцій.
Рік Японії триває. Отож, чекаємо на юних дослідників. Відкриваємо Японію разом!

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить

Вверх