arch

Бібліовісті

Навчально-методичний семiнар

 i16.03.2017  фахівці Харківської обласної бібліотеки для дітей взяли участь у  навчально-методичному семiнарі за темою: "Концепцiя реалiзацiї заходiв цивiльного захисту в закладах освiти" з методистами (фахiвцями) районних управлiнь освiти, якi вiдповiдають за питання цивiльного захисту, та керiвниками загальноосвiтнiх навчальних закладiв м.Харкова, де у 2017 роцi вiдбудеться показовий День ЦЗ, комплексне об'єктове тренування та протипожежне тренування, що відбувся на базі Харківської загально освітньої школи I-ІІІ ст. № 36.


DSC 0786 Харківська обласна бібліотека для дітей не залишається осторонь цих важливих питань і тому новим вектором співпраці школи та бібліотеки стала діяльність з питань цивільного захисту та безпеки життєдіяльності.
 В умовах суспільно-політичної ситуації, в якій перебуває Україна на сучасному етапі, вкрай актуальним і необхідним є проведення Днів цивільного захисту. Соціальними партнерами школи у наданні інформаційної підтримки виступила Харківська обласна бібліотека для дітей.
 Маючи значний досвід у створенні відеопродукту, бібліотекарі попрацювали над адаптацією для сприйняття школярами фільмів з ЦЗ. Велику роботу провели з підготовки книжкової виставки, складання рекомендаційних інформаційно-бібліографічних списків літератури.
 DSC 0830Валентина Лупіцька, завідувачка сектору прогнозування та інновацій ХОБД, у своїй доповіді акцентувала увагу на потребі та значенні соціального  партнерства школи та обласної бібліотеки для дітей з питань ЦЗ.  Було зазначено, що ефективне партнерство дозволяє сформувати спільну стратегію діяльності, сконцентрувати матеріальні та інтелектуальні ресурси у сферах: просвітницької діяльності; реалізації спільних заходів, акцій, соціальної реклами тощо; підвищення рівня інформаційної компетенції; системи інформаційно-бібліографічного обслуговування. Особлива увага слухачів семінару була зосереджена на інформаційній безпеці, психології безпеки, надзвичайних ситуаціях соціального характеру. Було презентовано комплексний бібліотечний продукт – бібліотрансформер «Застерегти. Врятувати. Допомогти», до складу якого увійшли: інформаційні буклети для батьків і вчителів, для дітей; рекомендаційні списки літератури вчителям; мультимедійні презентації; відеоролики з основ цивільного захисту.
 Схвальну оцінку присутніх одержала презентація тренінгу для старшокласників від психолога ХОБД.
 Примітно, що  усі учасники семінару одержали комплект друкованої продукції ХОБД, яка послужить вагомим підґрунтям у заходах з ЦЗ під час роботи з дітьми.

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить

Вверх