У Харківській обласній бібліотеці для дітей консультує психолог.
Якщо перед вами постала проблема психологічного характеру,
яку важко вирішити самотужки,
Ви можете зустрітися з ним у бібліотеці особисто або поспілкуватися у режимі онлайн.
Наш психолог обов’язково дасть кваліфіковану пораду.

Проект Харківської обласної бібліотеки для дітей «Світ професій» у колонії ім. А.С. Макаренка

 

DSC02256Працівники Харківської обласної бібліотеки для дітей відвідали вихованців Курязької виправної колонії ім. А.С. Макаренка.

Співпраця з вихованцями закладу реалізується одночасно за декількома напрямками, які входять складовою частиною до комплексної цільової програми «Територія без ґрат»:

______________________________________________

DSC02238DSC02252DSC02253

 

  •  
  •  
  • культурно-дозвіллєва діяльність;
  • підвищення інформаційної грамотності і розвиток культури читання;
  • формування творчих здібностей вихованців;
  • профорієнтаційна діяльність.

На цьому етапі співпраці реалізується цікавий проект «Світ професій», який координується між психологічною службою колонії і психологом бібліотеки. Головною метою такого починання є ознайомлення засуджених з основними видами виробничої і соціальної діяльності, світом цікавих професій, а головне – вироблення спільної стратегії дій щодо формування потреби у праці, мотивації соціально-корисної діяльності.

Діти із задоволенням взяли участь в експрес-опитуванні «Ким я хочу стати», випробували свій потенціал і творчі здібності у рольовій грі «Що ми обираємо?». Усі учасники цільової групи вихованців отримали незвичне «домашнє» завдання – на власний розсуд обрати будь-яку професію і графічно зобразити, які ресурси і зусилля потрібні для того, щоб стати успішними і затребуваними у суспільстві.

Наступний модуль проекту – «Ділові якості і професійний етикет» – пройде апробацію протягом травня. Діти дізнаються про загальноприйняті норми соціальної поведінки в колективі, малих групах і соціумі, основні вимоги до обраного фаху та улюбленого виду діяльності.