У Харківській обласній бібліотеці для дітей консультує психолог.
Якщо перед вами постала проблема психологічного характеру,
яку важко вирішити самотужки,
Ви можете зустрітися з ним у бібліотеці особисто або поспілкуватися у режимі онлайн.
Наш психолог обов’язково дасть кваліфіковану пораду.

Сонячні дитячі мрії

 

DSC02991-1 Упродовж тижня у Клубі літнього дозвілля, який цьогоріч з великим успіхом розпочав діяльність у Харківській обласній бібліотеці для дітей, проходили зустрічі читачів. Над програмою працювала і апробовувала її на практиці психолог бібліотеки Шоно Олена Петрівна.

  Динамічні вправи, незвичайні перевтілення, цікаві експерименти, креативні задачки, – усе це створювало дружню атмосферу і наповнювало учасників Клубу яскравими враженнями!
 
 

Найважливіше, що діти самі мали можливість обирати і робити те, що їм цікаво, – кожна зустріч починалась з висловлювання очікувань учасників групи. Не без гордості діти презентували власні здібності, показували фокуси та загадували один одному загадки – це був новий важливий досвід для багатьох.
DSC02826-1  Не звичайними і разом з тим найулюбленішими стали завдання, які розвивали пам'ять, увагу та мислення – з великим запалом і дуже швидко діти «знаходили те, невідомо що». 
 Особливу кмітливість діти продемонстрували під час спілкування без слів та передачі повідомлень тільки дотиками. Навчались вирішувати завдання в команді, домовлятись, чути та розуміти своїх партнерів. Здійснили віртуальну подорож у чарівний світ незвичайних тварин, склали фантастичну казку.
DSC02895-1 З чималим задоволенням діти долучилися до проведення експериментів. Тепер вони знають, як з газетного папірця зробити кришку для склянки з водою, і що вода через сито не протече. На власні очі побачили, які чудові візерунки можуть з’явитись в молоці, навчилися розшифровувати приховані послання і дивувати друзів спритністю рук!
    Щоразу, коли зустріч добігала кінця, кожний учасник Клубу підводив власні підсумки та записував свої досягнення у спеціальний «Журнал DSC02921-1успіхів та перемог». Така справа видалася на початку нелегкою, але згодом діти усвідомили її важливість і значущість й стали фіксувати й інші досягнення, здобуті впродовж дня!
  «Круто!», «Класно!», «Весело і цікаво!», «Яскраво!», «Хочемо ще!» – такими словами і колективним фото завершились наші зустрічі! 
 До нових зустрічей, експериментів і сюрпризів!