Анонс конкурсів

МІСТА Зінаїди Серебрякової

 


Обласний фотоконкурс та онлайн-виставка до дня народження художниці


Морокко.2Неформальне товариство друзів Зінаїди Серебрякової, галерея “Мистецтво Слобожанщини” Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва та галерея “ART KhPI” запрошують усіх бажаючих узяти участь у обласному конкурсі та онлайн-виставці «Міста Зінаїди Серебрякової», присвячених визначній художниці.
Зінаїда Серебрякова (1884 – 1967) – всесвітньо відома художниця, яка народилася у селі Нескучному (тепер Харківського району Харківської області). Тут протягом 20 років вона створила шедеври, що стали класикою світового мистецтва. Але і з Харковом вона була повʼязана з першого року свого життя. У 1918-1920 роках саме у Харкові вона знайшла притулок під час жахів Громадянської війни і написала низку творів. Не менше значення в її житті мали й інші міста — у будь-якому разі в кожному з них вона залишила часточку своєї душі, яка бринить у миттєвих етюдах чи продуманих архітектурних пейзажах, портретах містян, зроблених просто на вулицях.

 


Ми пропонуємо фотохудожникам відправитися у фотоподорож по Харкову, Парижу, Петербургу та іншим містам, де бувала чи мешкала наша славетна землячка (список додається), і спробувати знайти куточки міста, які не змінилися за 100 минулих років (фрагменти вулиць, будинки, дворики), та відтворити втаємничену красу цих місць. Звертаємо увагу: робота, крім документальної відповідності, має бути ХУДОЖНЬО ОРИГІНАЛЬНОЮ, ВИРАЗНОЮ!
Конкурс і виставка проходять у 2 етапи. На Першому етапі 10 грудня 2020 р., у день народження художниці, найкращі роботи будуть представлені на віртуальній виставці на Інтернет-ресурсах організаторів, і будуть визначені переможці та лауреати цього етапу, які отримають дипломи і грамоти, а також “серебряковські” подарунки.
Для участі у конкурсі треба до 05.12.2020 надіслати прикріпленими файлами на адресу Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.   фотографії (кількість не обмежується), Цифровий формат: JPG або TIF-файл, не менше ніж 2400 х 3600 пікселів, або 300 dpi; кожний файл має бути підписаний українською мовою і в назві має містити : імʼя, прізвище автора, назву, рік зйомки. У листі повинна бути зведена інформація (прикріпленим текстовим документом) про всі роботи автора і про нього, а також його телефон та ел. пошта.
Участь у конкурсі безкоштовна.
Другий етап планується провести офлайн у грудні наступного року, про що буде оголошено додатково. Довідки за тел.: 067-91-014-91 (Красиков Михайло Михайлович).

 

МІСТА З. СЕРЕБРЯКОВОЇ


Адельбоден
Ансі
Антверпен
Ассізі
Аяччо
Брюгге
Брюссель
Венеція
Версаль
Гатчина
Гріон
Гурзуф
Естен
Женева
Зміїв
Камаре́-сюр-Мер
Камаре-сюр-Ег
Кассіс
Кашкайш
Колліур
Ла-Ферте́-Френе́ль
Лондон
Мант-ла-Жолі
Марракеш
Ментона
Монс
Ніцца
Париж
Пон-л’Аббе
Пушкін (кол. Царське Село)
Сан-Джиміньяно
Санкт-Петербург
Сімеїз
Фес
Флоренція
Харків
Ялта

 

 

Вверх