arch

Бібліовісті

Допомога Україні від Іспанії

750px-Flag of Spain.svg Із самого початку вторгнення Росії в Україну, Іспанія твердо оголосила про свою підтримку нашої країни та засудила агресію войовничих сусідів. З перших місяців війни вона доставляла нам боєприпаси, засоби індивідуального захисту та легке озброєння (гранатомети С-90 або кулемети).

Вже у квітні Іспанія оголосила про постачання Україні 200 тонн боєприпасів та іншої військової допомоги. У червні стало відомо, що Іспанія готова передати на потреби Збройних Сил України зенітно-ракетні комплекси, а також танки Leopard, які вже 10 років стоять у резерві на базі іспанської армії. Але потім Мадрид здав назад і скасував постачання танків Leopard 2А4 до України. Міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес 2 серпня заявила, що її відомство виключило передачу Києву частини військових машин, що зберігаються на базі Касетас, неподалік Сарагоси.

 

помощь от МадридаНа День незалежності Іспанія підготувала для України новий пакет військової допомоги, який включає засоби ППО та броньовану техніку. Серед матеріалів, направлених Міноборони, - близько 20 бронемашин, 75 піддонів із польовою артилерією та повна батарея ППО, а також 1000 тонн дизельного пального на суму близько 2,5 млн євро. І бронетехніка, і боєприпаси вже перебувають у розпорядженні української влади. Крім зброї, "за терміновим запитом" підготовлено партію 30 тис. одиниць обмундирування для зими, 15 600 курток, 15 тис. вуличних костюмів і кілька тисяч додаткових предметів одягу. Відвантаження заплановано на вересень цього року. Крім того, Іспанія планує навчати українських військових роботі з зенітною батареєю.За словами українського посла в Іспанії Сергія Погорельцева, найбільше Україна зацікавлена в отриманні 155-міліметрових гаубиць, а також 22-міліметрових мінометів.

Загалом Іспанія направила в Україну військову допомогу на 5 млн євро.

З початком військових дій в Україні тисячі біженців ринули до Європи. Чимало їх виявилося в Іспанії.На серпень 2022 року в Іспанії перебувають близько 130 тисяч українських біженців.Уряд країни цього тижня на пропозицію міністерства інклюзії, соціального забезпечення та міграції схвалив указ про виділення 52,8 мільйона євро автономним співтовариствам для виплати прямої фінансової допомоги українським біженцям. Передбачається, що кожен дорослий український біженець отримуватиме пряму допомогу у розмірі 400 євро на місяць, а неповнолітні – 100 євро. Кошти виплачуватимуть протягом максимум шести місяців.Щоб отримати грошову допомогу, українські біженці мають відповідати деяким критеріям.

Як отримати виплати

- ви повинні мати статус тимчасового захисту в Іспанії;

- ви не повинні перебувати на утриманні офіційних благодійних організацій і - не отримувати від них гроші.

- ви повинні мати прописку;

- ви не повинні отримувати дохід.

Крім того, уряд Іспанії затвердив додаткові 30 мільйонів євро фінансування для автономних спільнот для компенсації витрат на ухвалення українських біженців, які мають тимчасовий захист ЄС.

Неоціненна в цій країні робота Червоного хреста. Її співробітники допомагають знайти тимчасове житло з харчуванням спочатку, а також підшукати постійне житло. У Червоному хресті також можна попросити речі та медикаменти.

Біженцям у цій країні видається документ, за яким українці можуть працевлаштуватися в Іспанії протягом року.Але цей документ лише спрощує процедуру. Щоб влаштуватися на роботу в ту чи іншу сферу, потрібна ще низка документів і, звичайно, знання мови. В Іспанії дуже важливе знання іспанської мови. Навіть знання англійської в деяких професіях недостатньо. Так, Іспанія йде на зустріч, надаючи безкоштовні мовні курси.

Лояльніші умови в Іспанії — для студентів. Три найбільші університети відкрили бакалаврат для українців. Можна зайти на сайти вузів, заповнити форму, і зі студентом зв'яжуться представники університету.

Волонтери з Іспанії утворили організацію Unidos con Ucrania. Волонтерська організація підтримує людей, які постраждали внаслідок війни та гуманітарної кризи в Україні.

Ми вдячні нашим друзям з Іспанії за неоціненну допомогу у нашій боротьбі з російським фашизмом!

Нагадаємо, за даними Міністерства внутрішніх справ України, майже з 8 млн переселенців, які залишили країну через бойові дії, 4,8 млн вже повернулися. За даними соцопитувань, 50% українців, які виїхали за кордон, планують повертатися в Україну після офіційного скасування воєнного стану, 38% готові ризикувати та повертатися за першої нагоди, 7% громадян не планують повертатися на батьківщину.

 

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить

Вверх