arch

Бібліовісті

Як Італія та Франція допомагають Україні у війні з Росією

Російський агресор веде нещадну війну проти України. Країни Європи, що простягли руку дружби нашій країні, продовжують допомагати нам. Види цієї підтримки різні. Сьогодні ми розповімо про те, як допомагають Україні у кровопролитній війні за нашу свободу Італія та Франція.

иТАЛИЯ ПОДДЕРЖИВАЕТ УКРАИНУПісля початку російського вторгнення влада Італії висловила однозначну підтримку українському керівництву і пообіцяла максимально допомагати Києву у протидії російській агресії.

Міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо вважає, що підтримати Україну означає «бути на правильній стороні історії». Хоча в Італії досить багато людей, які критично ставляться до НАТО і симпатизують політиці Росії.
Італія приймає наших біженців та постачає Україні різні види озброєння.

 

Нашим співвітчизникам, вимушеним виїхати на час війни до Італії, італійським урядом надається всіляка допомога та захист:

• статус тимчасового захисту, що діє протягом 1 року з можливістю продовження наступних 6+6 місяців;
• декларація про проживання країни;
• медичне обслуговування;
• право на безкоштовний проїзд у міському транспорті;
• декларація про житло. Біженці матимуть право на офіційне працевлаштування після двох місяців проживання в країні. Пошуком місця праці мають займатися самі біженці;
• право на роботу;
• освіта для дітей та молоді.
Італія надають фінансову допомогу нашим біженцям. Кожен український біженець, який прибув до Італії, зможе отримувати 300 євро на місяць максимум протягом трьох місяців. Діти отримуватимуть внесок у розмірі 150 євро на місяць. Італійці обіцяють нам усіляку допомогу на відновлення зруйнованої інфраструктури після війни.
На таке рішення вплинула поїздка італійського прем'єра до Ірпені, яка його вразила. "Тут росіяни знищили будинки та дитячі садки. Усе буде відновлено. Ми теж допоможемо", - заявив Драгі.
Італія приєднається до постачання важкого озброєння Україні. Швидше за все, вона також постачатиме Україні самохідні та несамохідні 155-мм гаубиці. Міністр оборони Італії Лоренцо Гуеріні заявив: "На підставі закону та розвитку ситуації "на землі" Італія продовжить надавати підтримку Україні в її оборонних цілях від Росії, у тому числі забезпечуючи установками щодо нейтралізації вогневих точок".
Він також додав, що Італія вже поставила Україні протитанкову зброю, системи ППО надмалої дальності, міномети, артилерійські боєприпаси, системи зв'язку, засоби індивідуального захисту та набори предметів першої необхідності.
Ми вдячні італійцям за їхню підтримку!


флаг ФРАНЦИИФранція солідарна з українцями та поряд з іншими державами – членами Європейського союзу – зобов'язується приймати санкції проти Росії, фінансово та гуманітарно підтримати нашу країну. Президент Франції Емманюель Макрон запевняє, що його країна має ресурси для допомоги Україні у війні з Росією. З метою забезпечення найнагальніших потреб Франція виділила 100 мільйонів євро, зокрема для фінансування та доставки гуманітарних предметів першої необхідності, медичного спорядження, автомобілів цивільного захисту та підтримки сільського господарства.
90% українських біженців у Франції та Європейському союзі – це жінки та діти. Всім українським біженцям надано тимчасовий захист. Наші співвітчизники можуть перебувати у Франції на законних підставах 90 днів поспіль. Якщо ж залишатися в країні довше, потрібно звернутися до префектури департаменту за місцем перебування.
Тимчасовий захист надає:
право на проживання у Франції, доступ до ринку праці; медичні послуги, видачу тимчасового посвідчення на проживання на території Франції на шість місяців з позначкою «одержувач тимчасового захисту»; виплату допомоги прохачеві притулку; дозвіл на професійну діяльність за наявності дозволу на роботу; доступ до медичної допомоги через медичне обслуговування; навчання неповнолітніх; підтримку у отриманні житла, допомогу у навчанні французької мови.
У Франції біженці з України можуть розраховувати на грошову допомогу. Зокрема, повідомлялося, що влада Франції виділила для 70 тис. українців державну допомогу у розмірі €426 на місяць ($449).
Франція активна у своїй боротьбі з безкарністю Росії. З Міністерства внутрішніх справ Франції було направлено технічну групу фахівців для надання українській владі своєї експертизи в галузі виявлення та збору доказів російських злочинів, зокрема, в Бучі. . За погодженням із владою України вона також зможе надати допомогу у розслідуванні, яке проводиться Міжнародним кримінальним судом (МКС). Франція внесла до МКС додатковий внесок у розмірі 500 тис. євро та надала у його розпорядження двох суддів та десять слідчих.
Поки цей конфлікт триватиме, Франція готується разом із партнерами надавати Україні тривалу військову допомогу. У комюніке Міноборони уточнюється, що йдеться про "засоби захисту, оптично-електронне обладнання, зброю та боєприпаси, системи озброєння відповідно до потреб, озвучених українською стороною. Президент Франції заявив, що незабаром Україна отримає в рамках нового пакету військової допомоги 6 гаубиць Caesar та бронетехніку. У Генштабі Збройних сил України повідомили, що українські бійці вже застосовують на передовій CAESAR — 155-мм самохідні артилерійські установки, розроблені та вироблені французькою фірмою Nexter.
Еммануель Макрон упевнений, що війна проти України закінчиться поразкою РФ. Він висловив сподівання, що вже до кінця року наша країна здобуде перемогу.
Дякуємо нашим друзям, які допомагають наблизити перемогу! Слава Україні!

 

 

Вверх