arch

Бібліовісті

Військова та гуманітарна допомога Україні від Німеччини

 

БерлинНімеччина – одна з перших держав, що з самого початку повномасштабної війни в Україні допомагала і допомагає нам, чим може. Уже у перші дні війни ця дружня країна почала активно приймати біженців. Міністр транспорту Німеччини Фолькер Віссінґ не без гордості зазначив, що уряду та керівництву Німецьких залізниць знадобилося буквально кілька годин на те, щоб відреагувати на перший сигнал про допомогу з Польщі на початку війни та відправити туди вагони для перевезення біженців.

 

Третім центром прийому біженців став Коттбус – невелике місто у федеральній землі Бранденбург поруч із польсько-німецьким кордоном. На сьогоднішній день у Німеччині перебуває близько 700 тисяч наших співвітчизників. Біженцям з України у Німеччині надаються такі основні види допомоги та фінансової підтримки:

  • гроші на кишенькові витрати в таборах біженців (щомісяця 163 євро або 367 євро на одного дорослого поза табором біженців);
  • натуральні грошові виплати 9 допомога при проживанні в таборі 204 євро;
  • оплата житла та інших фактичних витрат;
  • соціальні посібники;
  • медична допомога та інше.

Українські діти можуть відвідувати школу та дитячі садки.
вагоны гуманитарки из ГерманииРаз на два дні під покровом ночі з берлінського передмістя у бік Києва йде поїзд із гуманітарною допомогою для України. До нашої країни везуть медикаменти та продовольство, товари першої необхідності та багато іншого. Один із великих жертвувальників гуманітарної допомоги – торгова компанія Aldi Nord, власник мережі супермаркетів-дискаунтерів. Керуючий директор одного з регіональних підрозділів неподалік Берліна Крістіан Кільберт (Christian Kilbert) каже, що фірма відправила в Україну дитяче харчування та предмети гігієни на загальну суму в один мільйон євро. Наразі з Німеччини до України вже діставлено близько 10 тисяч тонн гуманітарної допомоги.
Список військового озброєння, наданого нашій країні для боротьби з окупантом, щоразу змінюється: самохідні установки та запчастини до них, артилерійські снаряди, системи ППО, розвідувальні дрони, ракети Stinger; засоби виявлення артилерії COBRA, бронемашини, пікапи, тепловізорні прилади та інше.Крім того, вже передано тисячі ПТРК Panzerfaust 3, 100 000 ручних гранат, 100 кулеметів MG 3 з 500 запасними стволами та затворами, 5300 зарядів вибухової речовини, майже 15 000 протитанкових мін, десятки мільйонів патронів, польовий госпіталь, десятки кілометрів детонуючого шнура, детонатори, екіпірування, намети, електрогенератори, матеріали для розмінування, біноклі, лікарняні ліжка, медикаменти, спальники, тактичні окуляри, дизпаливо та бензин, перев'язувальні матеріали, їжа, холодильники для медикаментів транспортних засобів, лазерні далекоміри, датчики та "глушилки" дронів та інше. Міністр оборони ФРН повідомила, що в Україну повернулися наші військові, які вчилися користуватись новою технікою. «З міркувань безпеки уряд утримується від надання додаткової інформації, зокрема, про способи та терміни нових поставок, доки передача не відбудеться», – уточнили в Берліні.
Ми, українці, надзвичайно вдячні нашим друзям, уряду Німеччини, та всім небайдужим людям за таку вчасну і вкрай необхідну дієву допомогу.

 

 

 

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить

Вверх