arch

Бібліовісті

Харківські читачі та Наталя Щерба

  

 

P4240036

Довгоочікувана, жадана зустріч із авторкою славнозвісних фентезі «Часодії», «Лунастри», «Чароділ» Наталією Щербою відбулась 24 квітня у Харківській обласній бібліотеці для дітей за сприяння харківського видавничого дому «Школа».

 

 
 
 
 
 

Цього дня у бібліотеці яблуку ніде було впасти! Серед фанатів та шанувальників творчості української письменниці можна було побачити учнів, студентів, викладачів не лише з Харкова, а й з області. 

DSC02010Розпочалося спілкування із гри «Вірю – не вірю», підготовленою фахівцями бібліотеки. У залі зібрались люди, які досконало володіють знаннями про творчість та життя Наталі Щерби, слідкують за усіма новинами в соцмережах, Інстаграмі, тому їм було не складно відповісти на усі запитання, що відразу дозволило налаштуватися на відверту і невимушену розмову. 
Наступним кроком став сюрприз для гості та шанувальників її творчості від бібліотекарів – театралізована вистава за мотивами “Часодіїв” у виконанні акторів бібліотечного «Театру на колесах». Проста дівчинка Василина, чарівна фея Клементина, підступна Олена Мортинова, дружня фея Діана постали перед гостями у яскравих і неперевершених образах й не залишили байдужим усіх присутніх, про що свідчили гучні оплески. Як зізналася письменниця, вона вкрай задоволена такою ініціативою, адже вперше побачила театралізовану виставу за своїми творами, – до харківських бібліотекарів такого ніхто ще не робив. DSC02031
Та найбільше враження на велелюдне зібрання справило живе спілкування з авторкою – незрівнянною, чарівною та трошки неземною Наталією Щербою.
Які тільки запитання не підготували шанувальники для своєї улюбленої письменниці! Звідки черпає натхнення? Як стати письменником? Які улюблені моменти у книгах? Хто старіший Астрагор чи Астаріус? Як вона ставиться до фанфіків? Яку музику слухає та чи має улюблених композиторів? Коли ж нарешті вийде фільм на великих екранах країни? На усі «як», «чому», «коли» … пані Наталя давала цілком серйозні і вичерпні відповіді, кожному намагалась приділити якомога більше уваги.
Приємною несподіванкою для гості з Івано-Франківська стала зустріч з фанатами «зі стажем». Серед них привертає увагу активна шанувальниця творчості Наталії Щерби – дівчина зDSC02051 фентезійним ім’ям Акаде, що постала у вигляді Чорної королеви. Вона намагається не пропустити жодної зустрічі і навіть створила Клуб «Стих», в якому збираються фанати, читають її твори і косплеять. А читачка Ірина зробила власноруч чорний ключ у вигляді кинджалу та продемонструвала старовинний годинник на ланцюжку, малесенькі ключики та татуювання на руці у вигляді стріли.
Попри втому і доволі щільний графік пані Наталя довго спілкувалася зі своїми фанатами: давала автографи, дарувала книги й блокноти, часові браслети, авторські торбинки, підписувала плакати, ставила авторську печатку на книги й папірці, відповідала на питання й давала інтерв’ю, робила відеозаписи для фанів у інших містах та країнах… А ще з вдячністю отримувала подарунки від своїх шанувальників: малюнки, цукерки, квіти, і навіть суто харківський сувенір – тремпель та історію про його походження.
Від колективу бібліотеки маємо висловити особливу подяку комерційному директору видавничого дому «Школа» Федієнку Андрію Віталійовичу та його чарівній дружині й колезі Ользі за величезні зусилля, яких вони доклали, щоб зорганізувати цей візити до Харкова та численні подарунки, що дозволили відзначити і потішити чи не кожного учасника зустрічі.
Зовсім непомітно доволі тривала зустріч добігла до свого логічного завершення, але так хочеться повторити сказане наостанок: «Шановна пані Наталю! З нетерпінням чекаємо Вас ще» !!!

 

 

 

 

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить

Вверх