arch

Бібліовісті

Школа мультиплікації повертається!

 


  IMG 5564-19 та 10 січня у Харківській обласній бібліотеці для дітей відбулися перші заняття у рамках проекту «Школа анімації: казка оживає» з навчання читачів роботи у комп’ютерних програмах зі створення власного відео та буктрейлерів. Це починання є своєрідним продовженням грантового проекту Школа мультиплікації «Пізнай місто», який було реалізовано у 2017 році.

 _________________________________________


 На численні прохання юних мультиплікаторів проект відновив свою роботу та сфокусувався на безпосередньому навчанні зі створення буктрейлерів, колекцією яких може похизуватися бібліотека на власному сайті та на відеохостингу YouTube.
 Перше заняття, теоретичне, було присвячено власне буктрейлерам. Читачі розбиралися із поняттями «booktrailer», «trailer», «teaser», дізнавалися, які риси їм притаманні. Більш детально було проаналізовано різновиди буктрейлерів та правила їх створення. Найбільше зацікавлення викликав перегляд відеороликів, створених співробітниками бібліотеки.
 На другому занятті читачі ознайомилися з етапами створення буктрейлерів, найперший з яких – вибір книги. Серед завчасно відібраних бібліотекарями книг діти обрали по одній, що найбільш сподобалась. А далі –сканування, обробка й корегування кольору, розміру зображень із книг в графічному редакторі Adobe Photoshop. Наступне заняття відбудеться 11 січня об одинадцятій.
Запрошуємо усіх бажаючих.

 

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить

Вверх