arch

Бібліовісті

“ДІМ. РОДИНА. БАТЬКІВЩИНА” ОЧИМА ДІТЕЙ

1-1 Черговий цікавий конкурс для юних мешканців Харківщини, Донеччини і Луганщини організувала Харківська обласна бібліотека для дітей. Цього разу це дитячий мистецький конкурс листівок «Дім. Родина. Батьківщина». Його присвячено 25-річчю незалежності України. Влаштоване творче змагання у межах Всеукраїнського Проекту культурної інтеграції “Український Донбас”. Конкурс є відкритим і проводиться за участі дітей, що мешкають у згаданих областях. Діти можуть надсилати свої роботи у різних форматах: малюнка, виробу, фотографії, електронної листівки.

___________________________________________


2-1 У Харківській обласній бібліотеці для дітей вже експонується понад 150 художніх робіт, надісланих на конкурс. Серед них – 20 листівок від читачів-дітей Новомайорської сільської бібліотеки-філії №25, Старомлинівського центру дитячої та юнацької творчості та учнів Октябрьської загальноосвітньої школа І-ІІІ ст. (Великоновосілківський район Донецької області).
 Культурні установи Великоновосілківського району Донецької області розпочали співробітництво з харків'янами ще під час організації пересувної міжнародної виставки дитячого малюнка «Ідеальний дім», яка об'єднала творчі роботи юних художників з 12-ти країн світу на тему рідної домівки. Школярі поділилися зі світом своїм баченням ідеального дому, у якому, насамперед, пануватиме мир.
 Приємною подією у житті Харківської обласної бібліотеки для дітей стала одержана нещодавно офіційна грамота від губернатора штату Коннектикут Деніела П. Маллоу за участь у виставці «Ideal house» та сприяння міжкультурному діалогу між Сполученими Штатами Америки та Україною. Особливістю цієї виставки, організованої Художнім Фондом «Fermata», є участь більше ніж трьох сотень дітей з різних країн світу в конкурсі малюнка бездоганного будинку, підтримка миру та сприяння розумінню між Україною та країнами-учасниками. Губернатор схвалив прагнення бібліотеки долучитися до виставки та побажав успіхів і наснаги в усіх майбутніх починаннях.
3-1 І ось продовження теми – конкурс листівок “Дім. Родина. Батьківщина”. Відзначимо, що сьогодні дуже важливим є те, що до заходу знову приєдналися діти з Донеччини. На адресу харківської книгозбірні надійшла велика посилка з творчими роботами і теплим листом колективу на додачу. У ньому, зокрема, йдеться: “Доля звела нас із чуйними, працелюбними, відповідальними людьми. До сліз зворушила увага до наших проблем. На згадку даруємо вишиту серветку достатку і миру та оберіг на щастя, на мир, на здоров’я. Поки є в Україні такі люди, як ви, наливатиметься добром кожне серце і буде гордість за нашу країну і її народ”. Після таких слів хочеться й далі не шкодувати сил і наснаги заради спільної мети.
 У дитинстві не важко дім спорудити, намалюємо – будемо жити. То ж саме час тим, кому від 5-ти до 16-ти, починати малювати.

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить

Вверх