Народознавча подорож «Різдвяних свят чарівні миті»

1451997698 golovneБажаючи розділити з друзями емоції від радісного очікування дива, у переддень Різдва ми завітали до Харківського обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей «Гармонія».

 

 

__________________________________________________

 
  Діти здійснили народознавчу подорож у минуле та дізналися традиції наших пращурів. Вони відкрили для себе безліч цікавих фактів про Різдво, Водохреща, Василя, Меланки та багато інших празників зимового календарно-обрядового циклу. Разом із бібліотекарем вони вчили колядки й співали щедрівки, пригадували біблійні легенди про народження Ісуса Христа, Богоявлення та Стрітення. У яскравих книжках побачили вертеп та прослухали, як наші предки ставили релігійні й світські п'єси у старовинному пересувному українському ляльковому театрі. Найяскравіші враження від зустрічі в малят залишились від розучування обряду «водіння кози». Юні колядники перетворилися на Міхоношу, Стрільців та Козу й відтворили за давньою піснею старовинний обряд, після чого співробітник бібліотеки розтлумачив його значення.
  Цього ж дня бібліотека радо вітала у своїх стінах ще одних  давніх друзів – вихованців Харківського обласного дитячого психоневрологічного санаторію №1. Окрім яскравих  і незабутніх вражень від зустрічі, діти  одержали символічні подарунки, про які також заздалегідь подбали співробітники бібліотеки.
 А розкриття таємниць традицій різдвяних свят вже чекають інші читачі.
12 січня співробітники бібліотеки завітають до Харківського санаторного навчально-виховного комплексу № 13.
 

Вверх