Анонс

АФІША ПОДІЙ ЛИСТОПАДА 2017

 

ноябрь

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Від мрії до професії
1 – 8 листопада
 
Година спілкування
"Від мрії до професії"
 
Світ професій безмежний, тож переоцінити значення вибору майбутнього фаху неможливо. Адже професія людини – це її життєвий, трудовий шлях, до певної міри – її доля. Знайти себе в житті нелегко, хоча природні здібності дітей спонукають глибше пізнавати внутрішній і навколишній світ, що сприяє виявленню талантів.
 
__________________________________________
 
 
 
Цветаева8 листопада
 
 Літературно-поетичний зорепад
"Життя в ім’я кохання"
(до 125 років від дня народження російської поетеси Марини Цвєтаєвої)
 
14 листопада  будемо досліджувати доволі суперечливі факти з біографії Марини Цвєтаєвої, розгадувати таємниці її творчості разом із читачами бібліотеки – студентами Харківського механічного технікуму ім. О. Морозова.

 

__________________________________________

 

Дня української писемності та мови
 
9 листопада
 

Літературно-поетична вітальня
"Рідна мова моя, поетична й пісенна"
(до Дня української писемності та мови)
 
Мова – найбільший скарб будь-якого народу. Тисячоліттями, віками, роками плекала її земля предків, передавала з покоління в покоління, вкладаючи дедалі більше народну душу і водночас формуючи її.
 
__________________________________________
 

до Міжнародного дня толерантності
 
16 листопада
 

Урок толерантності
"Вчимося жити в мирі та злагоді"
(до Міжнародного дня толерантності)
 
 
З розвитком суспільства до людей прийшло розуміння, що Земля не є надто великою, вона – наш спільний дім, всі люди в якому – сусіди. А для того, щоб людство успішно розвивалося, треба знаходити спільну мову. У безмежному морі різноманітних культур, релігій, думок, ідей, що належать людям різних країн на планеті, на допомогу має прийти «рятувальне коло» толерантності.
 
__________________________________________
 

Астрід Ліндгрен
 
14 листопада

Літературний калейдоскоп
"Чарівниця із Швеції"
(110 років від дня нар. шведської письменниці Астрід Ліндгрен)
 
 110 років тому народилась письменниця-чарівниця Астрід Ліндгрен. Саме вона є автором незабутніх казкових персонажів, серед яких Малюк і Карлсон, Міо, Пеппі, Еміль та інші. Письменниця вважала себе дуже щасливою людиною, тому що її твори були видані 70-ма мовами світу. Астрід Ліндгрен була нагороджена престижними преміями: отримала премію імені Льюіса Керролла, нагороди ЮНЕСКО і різних держав, «Срібного Ведмедя» за фільм «Ронні, дочка розбійника», двічі була удостоєна Міжнародної премії імені Г. К. Андерсена, яку називають «малою нобелівською».Знають і люблять твори шведської письменниці і українські читачі.
 
__________________________________________
 
до Всесвітнього дня дитини
 
20  листопада
 
Літературно-правова гра
«Абетка прав дитини»
(до Всесвітнього дня дитини)
 
 Всесвітній день дитини − свято, започатковане у 1954 році рішенням Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних націй. Саме ООН звернула увагу світової спільноти на необхідність досягнення взаєморозуміння з дітьми та забезпечення умов для повноцінного розвитку. Свято також відзначається в день, коли Організація Об’єднаних націй прийняла декларацію прав дитини. Це відбулося в 1959 році. Крім того, 20 листопада 1989 року була підписана міжнародна конвенція про права дитини. 

У всесвітній день дитини, юні гості нашої бібліотеки ознайомляться зі своїми правами та обов’язками. Адже кожна людина на світі має права, а наймолодші представники людства потребують захисту і підтримки більше, ніж будь-хто.

 

__________________________________________
 
 

 

 nevs 2014 02321  листопада

Вахта пам’яті
"Шлях мужності і слави"
(до до Дня Гідності та Свободи)
 

21 листопада Україна відзначатиме День Гідності та Свободи, що об’єднав дві знакові події у новітній історії країни – Помаранчеву революцію 2004 року та Революцію Гідності 2013 року. Це день, коли ми думаємо про майбутнє, але, водночас, пам’ятаємо тих, хто віддав життя в боротьбі за це майбутнє.
Саме ці українські народні герої відстояли національні інтереси та європейський вибір України, визначили цивілізаційний шлях для майбутніх поколінь. Своєю непохитністю та самопожертвою герої майдану заслужили шану та повагу усіх співгромадян.

 
 
__________________________________________
 

до 85-х роковин Голодомору 1932-1933 в Україні
 23  листопада
 

Година-спомин
"Тільки пам’ять не сивіє"
(до 85-х роковин Голодомору (1932-1933) в Україні)

  

 

Пам'ять – нескінчена книга, у якій записано все: життя людини, життя країни. Та багато у нашу історію вписано літер кривавими та чорними кольорами. Особливо вражаючі сторінки, де вкарбовано слова: «голод», «голодомор».  Діти дізнаються про  історію  геноциду проти квітучої нації, що жила на родючій землі, про страшні сторінки лихоліття нашої країни.

 

 

 

 

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить

Вверх